UNF Matematik Camp 2020

Fagligt Program

Emnerne på Matematik Camp 2020

Fagligt på Mat camp

Du vil på campen blive undervist af universitetstuderende der læser matematik til daglig. Der vil være rig mulighed, både for at spørge indtil det man måske ikke helt havde forstået fra skolen, eller stille dybe spørgsmål så man måske kan give dem lidt sved på panden. De har brugt det sidste års tid på at planlægge undervisning inden for følgende emner. Her følger nu en lille introduktion.

Årets emner

Talteori

Når man arbejder med talteori ,findes der kun hele tal. Det vil sige at der ikke findes nogle decimaltal som en halv eller to tredjedele. Der vil blive undersøgt hvad der sker med problemer, man har arbejdet med i gymnasiet, når man begrænser sig til kun at arbejde med de hele tal. Som et eksempel kan vi se på hvad det vil sige at "dividere" med 2, når tallet 1/2 ikke eksisterer. Desuden vil der blive kigget en masse på primtal og faktoriseringer af hele tal, da de har en stor indflydelse på de fleste andre problemer der arbejdes med i kurset.

Lineær algebra

I har sikker prøvet at løse to ligninger med to ubekendte. Måske har du også lavet tre ligninger med tre ubekendte som sikkert tog lidt længere tid. men hvad gør du hvis der er 20 ligninger med lige så mange ubekendte? Det ville tage en evighed at gøre i hånden og der er her lineær algebra kommer ind i billedet. lineær algebra er en videreudvikling af vektorregning. Men det udvides til mere end de 2 eller. 3 dimensioner, man møder i gymnasiet. her vil blive set på hvordan man kan bruge vektorer til systematisk at finde løsninger til store ligningssystemer på den "traditionelle" måde.

Derudover vil der blive set på hvordan man kan anvende den lineære algebra i den virkelige verden som eksempelvis i ingeniørvidenskaben.

Matematisk Problemløsning

Hvis man nogensinde har læst et bevis eller en opgave hvor forfatteren pludselig gør noget som ikke ser helt logisk ud til at starte med men giver det rigtige svar? Så kan man måske genkende fornemmelsen af ikke at vide hvad der skal til, for at man selv kunne have fundet på løsningen. I matematisk problemløsning arbejdes der med hvordan man kommer frem til løsninger. Der vil blive kigget på forskellige teknikker til at angribe en masse forskellige problemer med, og så vil der blive løst en hel masse opgaver for at få trænet ens nye færdigheder.

Matematisk problemløsning er noget man ser meget ved eksempelvis Georg Mohr konkurrencen. Derfor vil kurset også byde på en introduktion til de muligheder der er for konkurrencematematik for gymnasieelever i Danmark.

Denne side er sidst opdateret d. 2. februar 2020 af SSM