UNF Matematik Camp 2018

Her regnes, til der segnes!

Kombinatorisk spilteori

Elsker du at spille spil, eller er du bare jordens dårligste taber? Når du har fulgt forløbet om kombinatoriske spil vil du være et sandt ”spil-monster”.

Med blyant og papir skal vi dekonstruere en guds velsignelse af forskellige spil, så vi kan afgøre, hvem der vinder, allerede inden spillet begynder! Vi vil ved hjælp af algebraens gaver undersøge, hvordan sejren endegyldigt bliver din. Algebra handler om at studere ting, der har samme egenskaber som hele tal. De hele tal kan lægges sammen og ordnes (f.x. kan man afgøre hvorvidt 2<3). I dette forløb viser vi, at spil har nogle af de samme egenskaber som de hele tal. Under visse betingelser kan man endda lægge dem sammen og ordne dem, ligesom de hele tal! Ved at kigge på spil med algebraiske øjne får vi et sprog, med hvilket vi kan snakke om spil, som gør dem lettere at gennemskue og dermed at vinde. Du vil få brug for snilde og kreativitet, men med lidt arbejde venter der dig umådelig succes på den anden side af dette års UNF Matematik Camp.

Foruden at vælte i sejr fra alle de spil, du vinder, giver kombinatorisk spilteori dig også et stærk værktøj for lettere at forstå algebraens gåder - indgangsvinklen til det abstrakte matematik gennem de meget konkrete spil kan vise sig federe end at vinde i ludo. Hvis du tidligere har lært om algebra eller generelt ønsker at udvide din viden, vil du værdsætte at have spil-eksemplet med i bagagen.

Denne side er sidst opdateret d. 31. januar 2018 af SARM